Da Li Je Moguće Podići Zajam I Ne Preplatiti?

Da Li Je Moguće Podići Zajam I Ne Preplatiti?
Da Li Je Moguće Podići Zajam I Ne Preplatiti?

Video: Da Li Je Moguće Podići Zajam I Ne Preplatiti?

Video: Da Li Je Moguće Podići Zajam I Ne Preplatiti?
Video: Prirodni lek protiv kašlja i šlajma: Čisti pluća za 7 dana! 2024, April
Anonim

Svi znaju da se krediti izdaju po određenoj kamatnoj stopi. A uzevši jedan iznos, morat ćete vratiti još mnogo. Da li je moguće podići zajam i ne preplatiti?

Da li je moguće uzeti kredit i ne preplatiti
Da li je moguće uzeti kredit i ne preplatiti

Kredit je alternativno rješenje u situaciji kada nema dovoljno materijalnih resursa ili ih nema. Ali u nekim je slučajevima kamatna stopa na kredite vrlo visoka, što dužniku prijeti velikom preplatom prilikom vraćanja duga. Da biste to izbjegli, morate znati kako odabrati najbolju ponudu kredita od banke.

Da biste uzeli zajam s minimalnim iznosom preplate, morate tačno formulirati svrhu imenovanja. Ako je zajam potreban za kupnju određenog predmeta ili stvari, na primjer, stana, automobila, kućanskih aparata, tada trebate dati prednost ciljanim zajmovima. Činjenica je da se sredstva ciljanog zajma mogu potrošiti samo u svrhe navedene u ugovoru. Vrijedno je napomenuti da je kod ove vrste kredita kamatna stopa u pravilu niža. Da biste istovremeno izvršili nekoliko kupovina ili da ne biste bili opterećeni obavezama i da biste imali potpunu slobodu djelovanja, morate se odlučiti za neciljane gotovinske kredite. Treba imati na umu da takvi zajmovi generalno imaju nešto veću kamatnu stopu.

Da biste mogli birati, potrebno je sastaviti "mapu" banaka koje postoje u gradu. Nakon što ste sastavili potpunu listu banaka, kreditnih unija ili drugih financijskih institucija koje pružaju usluge kreditiranja, morate pažljivo proučiti njihove ponude. To se može učiniti direktnim pozivom na telefonsku liniju banke ili posjetom njihove službene web stranice institucije, gdje su u potpunosti pružene sve potrebne informacije. Proučavajući trenutne ponude finansijskih institucija, morate obratiti veliku pažnju ne samo na kamate, već i na dodatna plaćanja, kao i na postojeće provizije. Takve „zamke“u pravilu značajno povećavaju iznos otplate kredita. Da biste dobili kredit, a ne odbijanje davanja kredita, morate unaprijed pripremiti paket dokumenata koji je potreban za podnošenje zahtjeva. U slučaju da zarade nisu službeno isplaćene, tada je potrebno unaprijed saznati uzimaju li se takvi prihodi u financijskoj instituciji.

U nekim slučajevima moguće je kreditnom odjelu banke dostaviti ne potvrdu o prihodu pojedinca, već dokument koji je poslodavac potpisao u besplatnom obliku. To uvelike povećava šanse za pozitivan rezultat.

Preporučuje se: