Poslovni Plan Za Zajam

Poslovni Plan Za Zajam
Poslovni Plan Za Zajam

Video: Poslovni Plan Za Zajam

Video: Poslovni Plan Za Zajam
Video: Poslovni plan 1 2024, Marš
Anonim

Da bi dobili kredit, poduzetnicima je često izuzetno važno da banci pokažu poslovni plan. Štaviše, vješto i kompetentno sastavljen poslovni plan, s potpunim razumijevanjem korištene terminologije.

Poslovni plan za zajam
Poslovni plan za zajam

Vrlo je važno da poslovni plan sastave sami poduzetnici, inače će kreditni menadžeri brzo otkriti da nema kontakta s materijalom i poslati ih da rade na projektu. Odnosno, niko ne zabranjuje kupovinu poslovnih planova, dobrih, sa stvarnim podacima, grafikonima i podacima preuzetim iz istraživanja. Ali poduzetnik mora razumjeti poslovni plan i biti spreman pojasniti i odgovoriti na kritike.

Poslovni plan mora sadržavati tačne, određene brojeve i mora postojati naznaka njihovog porijekla. Ovo je posebno važno u odnosu na marketinška istraživanja. Ako se provodi, tada je potrebno naznačiti uz pomoć kojih alata, od koje kompanije je, na primjer, korišten uzorak. To možda neće biti jako skupo ako započnete s samostalnim istraživanjem na otvorenom, pribjegavanjem društvenim mrežama, grupama itd. Međutim, marketinška istraživanja trebala bi potvrditi potražnju za novim proizvodom, novim formatom usluge. U suprotnom, banka neće vidjeti razlog za uspjeh, odnosno za ulaganje u nju.

Sljedeća je stvar promišljenost detalja. Ako govorimo o novoj opremi, onda ne bi škodilo razmisliti o pitanju osiguranja i pitanju osposobljavanja osoblja za rad s njim. A ovo je gubljenje. Ako se planira reprofilirati preduzeće, onda treba vidjeti na osnovu čega je donesen zaključak o korisnosti takvih radnji. Uspjeh firme u jednoj industriji uopće ne znači sličan uspjeh u drugoj. Pogotovo ako osoblje nije upoznato s tim, industrija je daleko od prethodne upotrebe sile. Stoga, prije nego što ponudite poslovni plan, morate riješiti problem s njegovim kritikama.

Preporučuje se: