Kako Prodati Olovku

Sadržaj:

Kako Prodati Olovku
Kako Prodati Olovku

Video: Kako Prodati Olovku

Video: Kako Prodati Olovku
Video: Kako prodati bilo šta bilo kome 2024, Maj
Anonim

Problem prodaje olovke koristi se u intervjuima prilikom zapošljavanja prodajnog osoblja. Olovka je jednostavan predmet, tako da ispitanik ne može pohvaliti svoje izvrsne kvalitete. Da biste nekome odmah prodali olovku na intervjuu, morate smisliti nešto originalno.

Kako prodati olovku
Kako prodati olovku

Instrukcije

Korak 1

Saznajte nešto o sagovorniku. Možete pitati o djeci, poslu, poslu, odmoru. Tema razgovora nije toliko važna. Neznanac sjedi ispred vas i gleda kako prodajete olovku. A čini se da ste zaboravili na olovku. Postavite osobi pitanja, ali imajte na umu da zatvorena pitanja zahtijevaju kratak odgovor - da ili ne. A sagovornika morate nagovoriti da razgovara. Pitajte na takav način da izbjegavate jednosložne odgovore s njegove strane.

Korak 2

Otkrijte probleme. Budite pristojni, pristanite, klimajte glavom, pokažite iskreno zanimanje za život vašeg sagovornika. Recite nešto slično iz svog života, ali nemojte se previše zanositi. Svrha razgovora je saznati koje probleme osoba ima.

Korak 3

Pitajte šta bi se dogodilo da se problemi riješe. Ovo se pitanje može postepeno izraziti različitim riječima. Sagovornik tokom razgovora možda neće pogoditi kuda vodite. Vaš je zadatak natjerati osobu da razgovara tako da kaže ono što joj je važno. Kad to izgovori naglas, onda se uvjeri da je u pravu. Ništa ne namećete, ne prodajete ništa.

Korak 4

Otkrijte kako riješiti probleme olovkom. Tu je potrebno razmišljati izvan okvira. Olovka se može vezati za bilo koji problem. Samo treba smisliti kako to učiniti. Držite ovaj cilj ispred sebe tijekom razgovora. Što vam je slika jasnija, sagovorniku će se pojaviti bolja pitanja i što će detaljnije o svemu reći, osjećajući se zainteresirano.

Korak 5

Predložite rješenje bez navođenja cijene olovke. Osoba je sama izrazila problem i potvrdila njegovu važnost. Logično je da će biti znatiželjan prema vašem prijedlogu. Ovo će glatko prevesti razgovor u olovku.

Preporučuje se: